FAQ´s

BBA-FAQ´s, VANLIGT FÖREKOMMANDE FRÅGOR

Här är några av våra vanligast förekommande frågor, vänligen kontakta oss om du behöver hjälp eller har en fråga.

Varför ska jag välja Behind Bar Academy?

Vi är den kompletta bartenderskolan som lär dig alla grunder oavsett vilken bar du hamnar på.
Därav vårt citat: – Which bar do you stand behind?
Alla kan lära dig att följa recepten från en bok, vi lär dig att läsa av drinken istället.

Vem kan ansöka om kursen?

Alla som är över 18 år kan anmäla sig. Du behöver bara gå till vår bokningssida och boka en plats!
Vi kräver inte någon tidigare arbetserfarenhet eller utbildning av våra studenter för basicbartending.

Kan jag resa själv?

De flesta av våra studenter reser själva och de söker samma erfarenheter som dig. Under kursen kommer du att träffa många nya vänner och kontakter över hela världen. Ni kommer varandra mycket nära på en kort tid! Du kommer att få nya vänner för livet!

Inkluderas flygresorna i priset?

Flygresorna är inkluderade i grundkurspriset men då priserna alltid ändras beroende på när man bokar så kan priserna ändras från kursmånad till kursmånad. Men vill man så kan man välja bort flygalternativet och då kan vi hjälpa dig att hitta ett billigt flyg till din destination. I grundpriset kan du alltid lägga till Flygbiljetten på våra delbetalningstjänster via Svea Delbetalningar. Låt oss bara veta om du behöver hjälp med bokning av flygresan.

Längst ner på sidan hittar ni en länk med mer information om våra delbetalningar.

Inkluderas boendet i priset?

Ja, på Gran Canaria är boendet inkluderat i priset.
Observera att man även här kan välja bort boendet.

Har ni åldersgräns eller intagningskrav?

Nej, vi har inga intagningskrav. Du ska ha fyllt 18 år under pågående kurs.

Måste jag kunna prata bra engelska?

Nej, kurserna hålls på Svenska.

Mina föräldrar är oroliga för att jag ska åka ner ensam!

Vi startar alltid Facebookgrupper i god tid så att samtliga blivande klasskamrater skall lära känna varandra innan kursens start samt att man skall kunna planera flygresa, packning osv.

Alla lärare och instruktörer bor tillsammans i samma komplex som eleverna vilket gör att det ökar tryggheten för våra elever där det alltid finns någon ansvarig på plats.

Vi har även ett permanent Call- center nere på Gran Canaria där både elever och föräldrar kan ringa och få tag i någon av våra ansvariga när som helst på dygnet.

Hur långa är skoldagarna och hur är de fördelade?

Våra kursdagar börjar alltid kl 10:00 och slutar som senast 15:00

Observera att dagarna kan vara olika långa beroende på antalet elever.

Vissa dagar har vi utflykter vilket kan göra att dagen slutar tidigare eller senare, dock får eleverna alltid framförhållning på dessa dagar så att man kan lägga upp sitt schema för dagen.

Behöver jag ta med något till kursen?

Nej, du behöver inte ta med något, all studiematerial får ni på plats.

Använder skolan riktig sprit under utbildningen?

BBA arbetar både med äkta sprit (för lukt, smak och utseende) och brytarfärg (för att få rutin och vana av tillredning) – detta ger dig en gedigen kunskap om varje drink. Du kommer tack vare detta att få blanda upp till 100 drinkar dagligen under kursens praktiska del!

Hur många drinkar får jag lära mig?

Vi kommer att gå genom 80- 100 moderna och klassiska drinkar, dock kommer vi även att ha flera olika avsmakningar och genomgånger på ett flertalet andra drinkar som vi kommer att visa och gå igenom under kursens gång.

Är det lätt att få jobb efter utbildningen?

Våra resultat visar att vi har bland de högsta snitten på levererade jobb efter kurs.
Över 90% av våra elever står bakom baren innom 2 veckor efter avslutad utbildning.

Är det lätt att hitta boende och jobb efter min utbildning på Gran Canaria?

Ja, tack vare att Gran Canaria är ett så pass populärt resemål just nu så är Skandinavisk personal alltid eftertraktad! Vi hjälper er gladeligen i jakten på både jobb och boende.

Är det någon idé att ta med min laptop, finns det Wi-Fi?

Wi-Fi finns självklart i våra studielokaler, men också på samtliga av Gran Canarias caféer, nattklubbar/barer och restauranger. Du kan därför alltid betala räkningar och hålla kontakten med dina vänner där hemma!

Hur ser boendet ut?

Alla lägenheter har två sovrum med 2 bäddar i varje, allrum, balkong, toalett, ordentligt kök och tvättmaskin. Vi har även samarbete med närliggande restauranger vilket gör att ni får förmånligt pris när ni vill äta ute.

Om man åker med en kompis får man bo i samma rum då?

Vi kommer självklart att göra allt vi kan för att du och dina vänner trivas under utbildningen. Vanligtvis är det inga problem, men vi rekommenderar er att boka utbildningen så tidigt som möjligt då detta naturligtvis ökar chansen för att ni ska få bo tillsammans!

Får jag en bekräftelse på att ni mottagit min betalning?

Absolut, redan efter att du skickat din anmälan på vald kursort, datum samt betalningsmetod får du först en bokningsbekräftan och strax därefter tar vår Call- center personlig kontakt med dig för att hjälpa dig till och från vårt barcenter från första till sista dagen.

Håller lokalerna en hög standard?

Våra barcenter har högsta prioritet var i världen vi än befinner oss. Den mest populära baren behöver inte alltid vara den bästa baren. Därför väljer vi alltid var vi håller våra utbildningar med omsorg för att våra elever ska få det bästa dom kan få.

Vad mer behöver jag betala för?

Du behöver inte betala för något mer under kursen förutom för själva flygresan som måste bokas om du ska till Gran Canaria (dock ej ifall du väljer att inkludera flygbiljetten i delbetalningemetoden) Därefter behöver du endast pengar till mat (lunch ingår under alla kursdagar), annars övriga och egna utflykter – samt fickpengar.

Vad för försäkringar måste jag ha?

Hemförsäkring + resetillägg samt det Europeiska sjukförsäkringskortet som man hittar på försäkringskassans hemsida: http://www.forsakringskassan.se/privatpers/utomlands

GOUDA (Leva utomlands försäkringen)

Vi rekommenderar att ni väljer Gouda Reseförsäkringar som täcker allt om ni inte har egen hemförsäkring. Ex, täcker den alla äventyrliga aktiviteter helt utan självrisk.
Läke, sjuk och tandvårdskostnader
Hemtransport vid sjukdom eller olycksfall
Nära anhöriga resa till dig om du blir svårt sjuk på plats
Olycksfall och invaliditet
Ansvars och rättsskydd
Överfallsskydd
Hjälp på plats
Egendomsskyd
Länk till deras hemsida hittar ni här:
https://www.gouda-rf.se/page588.aspx?owner=103&country=SE&agent=75553

Vad händer om jag inte klarar kursen?

Vi låter ingen avsluta utan fullständigt diplom och om man skulle misslyckas på något moment så har vi alltid omprövningar på följande moment som inte klarats av under kursens gång.

Vad händer om jag måste avbryta kursen på grund utav olycka?

Om man skulle skada sig eller insjukna så mycket så att man inte klarar av att fullfölja resterande utbildning så får man gå om kursutbildningen kostnadsfritt.

Dock tillkommer endast kostnad för boendet om man väljer att gå om kursen på Gran Canaria.

Vad händer med anmälningsavgiften och kursavgiften om jag inte kan gå på anmäld kurs?

Man får omboka sig till valfri nästkommande kursstart när än man vill. Dock ser vi helst att ni framför dessa ändringar minst 14 dagar innan kursstart så att vi kan släppa den lediga platsen till någon från reservlistan.

Vad betyder det att ni har ett internationellt certifierat diplom?

Vårt diplom är utfärdat helt på det engelska språket och har ett internationellt ABC betygssystem vilket gör att ni kan söka jobb var helst ni vill i hela världen.

Vad har BBA för alkoholpolicy?

Vi har en väldigt tydlig alkoholpolicy då våra elevers säkerhet alltid kommer i första hand. Därefter så lär vi ut alla lagar och regler om hur våra elever ska behandla och jobba med all alkohol på ett ansvarsfullt sätt både gentemot sina gäster, men även gentemot krögaren och sina chefer på det framtida jobbet.

Vad menas med Svea´s Delbetalningar och hur mycket pengar kan jag låna?

Med Svea´s Delbetalningar erbjuder vi på BBA upp till 12 helt räntefria avbetalningsmånader. Det som ingår är hela utbildning, boendet i 4 veckor om man väljer vårt barcenter på Gran Canaria, luncher under samtliga kursdagar samt alla äventyr. Det som inte ingår i det nuvarande priset är Flygbiljetten,

Dock finns det möjlighet att inkludera detta i Svea´s delbetalningar.

Ta gärna kontakt med oss via vår mail info@behindbaracademy.com eller ring oss på: 0723999590 så hjälper vi er att lägga till flygbiljetten på er bokning via Svea´s delbetalningar eller svarar på alla övriga frågor som vi kanske har missat här inne.

Klicka på länken för mer info om Svea´s delbetalningar

sveawp

BOKA IDAG