Gran Canaria

smail-front800

Välkommen till Gran Canaria

Med 360 regnfria dagar om året kan man inte hitta en mer solsäker Ö som Gran Canaria! Kanarieöarna har varit en favorit för alla skandinaver i över 40 år och nu är det äntligen dags för Behind Bar Academy att öppna den största Bartenderskolan på nattklubben PACHA.

Gran Canaria är den tredje största ön av de tretton öarna i den spanska ögruppen och ligger endast 190 kilometer från Afrikas nordvästra kust. Mellan Juni och Oktober kan vädret ibland nå en pik på över 45° i solen med väldigt varma vindar från Afrika. 

Boendet

Stränderna

Uteliv på Gran Canaria

Galleri

Med bara ett stenkast ifrån vårt barcenter inne på nattklubben (Pacha) finner ni ”Las Olas” som är ett av de populäraste områdena att bo i på hela Playa del Ingles. I detta komplex med egen supermarket och även en egen bar precis intill er swimmingpool har ni allt ni kan önska er om ni inte orkar ta er till stranden som bokstavligt ligger 5 minuters promenad från boendet.

I lägenheterna har ni moderna kök, tvättmaskin, tv, balkong och 2 sovrum med ett gemensamt vardagsrum och egna toaletter.

las olas

Stränderna har soldyrkare året runt eftersom det alltid är sol på Ön och de populäraste stränderna är utan tvekan ”Amadores” & Anfi Beach” som har turkosblått vatten, vit sand och massa restauranger och butiker som ligger precis intill strandkanten. Näst intill 9 av 10 restauranger har gratis Wi-Fi och ibland är signalen så stark att man även kan surfa medans man ligger på stranden och njuter av den varma solen.

stranden1

Utelivet på Gran Canaria är sjudande, bullrigt och roligt. Det börjar sent och håller på hela natten och de flesta barer håller öppet till 02.00, medan diskotek och nattklubbar stänger vid 06.00! Och det finns ännu mer på gång på södra kusten. Det är omöjligt att har tråkigt på en plats där ingen verkar sova, utom när det är dags för siesta förstås. Det finns hundratals barer, klubbar och diskotek, så utbudet är stort, särskilt i Playa del Inglés och Maspalomas. I juli 2010 slog det ökända Pacha upp sina dörrar i Playa del Inglés som tar in över 2000 gäster! Och missa inte Meloneras med flotta och moderna barer och kaféer. Här finns många olika ställen, där man kan ta det lugnt och sitta och titta på soluppgången över favoritdrinken.

pacha2

VÄLKOMMEN TILL VACKRA GRAN CANARIA

Elevernas Boende på Las Olas med egen pool, bar och supermarket!

Vacker vy från Gran Canaria

Ännu en vacker bild från Gran Canaria

Kontrast i landskapen på Ön som består av egen öken och vackra stränder

Klarblåa vatten som är varma året runt pga det varma klimatet

Fina beachclubs om man inte gillar sanden på stranden

Våra favoriter är Amadores och Anfi beachclub

Gran Canaria har allt för alla med flera vackra strandpromenader

Det är hög klass på maten och det märker man på kvalitén på de flesta restaurangerna

Är det något dom är bäst på så är det kött och skaldjur, men självklart har dom massa annat gott som pizza, pasta och mycket vegetariskt

Mat från Costa Italy som är elevernas favoritställe att både äta och hänga på.
Och självklart har våra elever alltid rabatt när dom vill äta där efter klasserna!

Nattlivet är otroligt på Gran Canaria och om ni ser dom gula byggnaderna på den vänstra bilden så ser ni hur nära vårt boende ligger till själva bargatan samt vårt barcenter!

En liten blick på hur vårt barcenter på Pacha ser ut om nätterna!